Monday, April 12, 2021

Lauk sebelum ramadhan

 Assalamualaikum n hi semua, 


Selamat menyambut Ramadhan yg mulia.

Sis doakan semoga Ramadhan tahun ini adalah Ramadhan yg terbaik buat semua.


Sis kalau tak tahu nak masak apa apa, mesti Sis akan masak sotong goreng kunyit. Sebab senang n kejap jer masaknya.

Rumah Sis banyak bayam brazil, maka Sis hadiah kat jiran tetangga jer dari buang. Semoga jiran Sis dapat manfaat makan bayam brazil yang khasiatnya sama cam bayam biasa. Boleh tambah darah.

Telur dadar letak daun bawang

Sebab banyak daun bawang. Maka Sis buat telur dadar dan cucur udang letak daun bawang. Cucur jadi crispy kalau letak daun bawang.

Sis buat Sayur campur kailan + baby pak choy yang sis tanam sendiri.

Kurma ayam Sis letak bendi merah. Kurma tu Sis guna rempah kurma jenama Faiza. 

Benih bendi merah tu Sis beli kat Ninso. Yang bestnya, bila dah masak bendi merah ni jadi warna hijau. Rasa bendi merah ni sama je cam bendi hijau.

Air lemonade letak daun pudina yg Sis tanam sendiri.

Sis teringin nak makan Sambal sardin. 

Sis buat nasi briyani guna rempah Briyani jenama Faiza. Bila nasi dah masak Sis titikkan sirap sebab nak bagi efek merah kat nasi ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜


Ni tengah nak fikir apa lauk nak masak tuk buka nnt ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Jaga diri u allzz ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ท

No comments:

Post a Comment