Tuesday, April 20, 2021

Ramadhan - 8

 Assalamualaikum dan hi semua,


Harini masa sahur anak Sis tanya mana Spaghetti carbonara Khairulaming hahahhahhahah

Sis lupa nak panaskan masa sahur sebab ingat anak Sis dah muak makan. Sebab Sis buatkan Burger Black pepper.

Cepat jer cara masaknya.

Daging burger Sis guna Airfryer jer. 180 selama 20 minit

Kuahnya, tumis 1 labu bawang merah, letak suku cawan air, letak sos black pepper, sos tomato dan sos cili. Kalau nak perasakan, boleh ikut citarasa memasing yeh.


Masa buka, Sis masak Ikan Siakap masak asam tumis. Sis letak daun limau purut. Bila rasa ada cam rasa masakan Paprik. Mungkin sebab Sis letak daun limau purut, tu yang rasa cam masakan Paprik tu.

Cantik lak warna merah dia kan. Petua dia, kena tumis cili tu sampai pecah minyak. Minyak pun kena banyak tapi taklah sebanyak buat kuah tu. 

Kang kena kolestrol tinggi kang.


Sis buat telur dadar sebagai tambahan lauk. Kawan Sis share petua tuk buat telur dadar gebu. Campurkan sikir air sejuk dalam 2 sudu besar.

Biasa Sis campur mayonis jer. Sejak dah dapat petua campur air sejuk, Sis dah stop guna mayonis bila buat telur dadar hehehhehheheh


Sis goreng karipap frozen Mom-in-law Sis yang bekalkan aritu. Sedap karipap ni, luar dia rangup.


Selamat berbuka puasa u allzzz 😀

No comments:

Post a Comment