Assalamualaikum n hi semua,
Di bawah adalah cara Sis masak sup kaki ayam guna pressure cooker jenama Mugen.
Cepat jer kaki ayam empuk guna pressure cooker. 12 minit jer. Tekan butang CHICKEN.
Ni bahan-bahan yg Sis guna
Sis guna pressure cooker jenama Mugen
Penutup pressure cooker boleh letak kat tepi cam di atas
Letak minyak masak tuk menumis
Tekan Fry, sbb nak menumis
Masukkan bawang merah yg dah di hiris
Masuk kan halia yg telah di hiris
Tumiskan semua sampai naik bau
Masuk kan 1 kiub ayam Maggi
Hancurkan kiub ayam dgn tekan tekan dgn sudip
Masuk kan 1 cawan air. Masa ni kita off kan Fry mode.
Masuk kan kaki ayam yg telah di potong kukunya
Air buat paras tenggelam kan kaki ayam
Masuk kan ubi kentang yg di potong 2. jgn potong kecik kecik sbb nnt kentang jadi hancur.
Letak serai, taknak letak pun takper..
Masuk kan perasa, garam dan sedikit gula (taknak letak pun takper)
Nanti kelihatan cam di atas.
Tutupkan pressure cooker.
Kemudian tekan CHICKEN. Tunggu dalam 12 minit, lepaskan wap keluar sampai habis.
Sup aki ayam dah siap untung di hidangkan.
Selamay mencuba 😀
No comments:
Post a Comment